Nahrávám...

Zastoupená vinařství

    

Vinařsví Binder

Historie Rodinného vinařství Pavla Bindera sahá do roku 1999. Tento rok je mezníkem, v němž se od tradičního vinařství provozovaného v rodině po desítky let přešlo k profesionálnímu způsobu pěstování hroznů a výroby vína.

Sídlí v obci Rakvice ve Velkopavlovické podoblasti a nyní obhospodařuje 9 ha vinic. Všechny se nacházejí v katastru obcí Rakvice, Přítluky a Velké Bílovice v těch nejvhodnějších viničních tratích, převážně orientovaných na jižní stranu. Objem roční produkce činí cca 50-60 tis. litrů vína.

Filozofií rodinného vinařství Pavla Bindera je vyrábět vysoce kvalitní vína menších šarží se svěžím a výrazným ovocným buketem, vysokým extraktem a mohutnou chutí. Vína z těchto malých šarží budou vždy svým způsobem originální a žádaná, což dokazuje stoupající zájem o tato vína z řad obchodníků, ale i milovníků vín. Specialitou vinařství je výroba vzácných ledových vín.

V roce 2008 zahájil vinař Pavel Binder na svých vinicích přechodné období z klasického ošetřování vinic na ekologické a v roce 2011 získal již první certifikace na vína vyráběná z ekologicky pěstovaných hroznů.

Důkazem kvality a správně zvolené filozofie výroby vína je řada ocenění z prestižních domácích i mezinárodních výstav. Vynikajícím úspěchem se stalo umístění našeho biomoštu Veltlínské červené rané 2011 v soutěži Biopotravina roku 2011 – vítěz kategorie Nápoje.

Výroba moštů se stala již tradicí a v současné době nabízí vinařství již čtyři druhy tohoto oblíbeného nápoje v menším balení 0,33l, což naši spotřebitelé uvítali. Mošty jsou 100% hroznová šťáva, příp. s přidáním meruněk, ihned lisovaná, bez příměsí, bez konzervantů, aromat a barviv. Až na jednu malou výjimku neobsahují žádný alkohol a jsou tedy vhodné jak pro děti, tak pro těhotné ženy a řidiče, ale nejen pro ně.

Další neméně významnou specialitou se stala výroba jemně perlivých vín s názvem BUBLINKA v provedení ROSÉ a bílého sladšího vína. Tento produkt se těší velké oblibě zejména na jaře a v průběhu léta, hodí se výtečně k odpolednímu i podvečernímu posezení u grilu nebo jen tak s přáteli.

Pro velmi náročné spotřebitele a především pro gastro začal Pavel Binder vyrábět vína v nejvyšší řadě, tzv. NATUR. Vína této řady jsou vyráběna v souladu s přírodou, s minimem zásahů a síření během vinifikace a následném zrání 18 a více měsíců v nových sudech na jemných kvasinkách. Tato vína patří skutečně k zážitkovým.

Réva Rakvice

Réva Rakvice s.r.o. je vinařská společnost, která sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice. Historie vzniku firmy se začala psát v již roce 1995. Réva Rakvice hospodaří na vinicích vinařských obcí Rakvice a Hustopeče o rozloze 120 ha. Ve výsadbách jsou rovnoměrně zastoupeny zejména tradiční moravské odrůdy, které splňují předpoklad kvalitního vyzrávání hroznů pro výrobu výjimečných přívlastkových vín.

Réva Rakvice mimo jiné patří mezi přední výrobce ledového vína v České republice. Ledová vína vyrábí z odrůd Tramín červený, Rulandské bílé, Ryzlink vlašský a André z viniční tratě Růženy v katastru obce Hustopeče. Tato ledová vína jsou oceňovaná na prestižních přehlídkách doma i v zahraničí.

Kvalita produkce v objemu kolem 700 000 lahví ročně je umožněna používáním moderních technologií při obdělávání vinic v systému BIO a integrované produkce a také při vinifikaci.

Vinařství Baloun

Je slyšet, je vidět a umí. Není nijak vázán konvencemi ani společenskými, ani vinařskými. Začínal soukromě podnikat za podmínek, které mu nikdo nemohl závidět a mnohé z podnikatelů by od jakéhokoliv podnikání odradily. Zastává názor, že co se člověk v socialismu naučil, v kapitalizmu jako když najde. Vinařinu a podnikání má v krvi a není divu. Jeho otec Antonín, narozený v roce 1936, je mu konkurentem, neboť se vínem úspěšně živí také. Ovšem tak jak to v životě má být, syn ukrojil větší krajíc a svého otce předčil.

Narozen 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Střední školu se zemědělsko technickým zaměřením studoval v Mikulově v letech 1974-1978. Po vojenské službě, také u Hradní stráže, nastoupil jako technik na Státním statku ve Velkých Pavlovicích, kde - jak říká - se v roce 1987 karavana obrátila, tedy chromí byli na špici, a stal se správcem hospodářství i bez stranické příslušnosti. Má rád demokracii, ale ta většinou končí u brány jeho firmy, neboť mnoho demokracie může škodit.

Dynamicky se rozvíjející firmu založil v roce 1991 a o dva roky později se stal majitelem střediska ve Velkých Pavlovicích (bývalý sklep Státního statku) a střediska v Hustopečích (bývalé Vinařské závody). Od roku 1993 je členem prestižního svazu Českomoravských vinařských podniků. Jak je psáno v bibli, pak následovalo mnoho let chudých. Řečeno dále slovy klasika, co tě nezlomí, dá ti sílu a ponaučení. Dnes vlastní vinařskou firmu s moderními technologiemi a krásnými historickými sklepy s barikovými sudy, kde zrají vína, která pravidelně získávají ocenění na výstavách doma i v zahraničí. Říká, že k vybudování firmy k obrazu svému mu nebude jeden život stačit.

Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, jehož předkové vinařili po mnoho generací. Za všechny budeme jmenovat - stařečka Cyrila Kratochvíla (1892-1972), se kterým Radek chodil do vinohradu a do vinného sklepa již jako malý kluk. Tehdy si poprvé čichl k vínu a pak celé odpoledne spal pod vinným keřem, přikryt stařečkovým kabátem.

Další velký vliv na jeho vztah k vinařství měl otec Antonín, narozený 1936, který byl progresivním vinařem, známým svým vínem mezi mnoha umělci, již za socializmu. Výrobou a prodejem vína se živí dodnes. Asi nic neprozradíme, když řekneme, že se víno, které Radek vyrobil již kolem roku 1984, podávalo mimo jiné i na oslavě padesátých narozenin Milana Chladila a později také Karla Gotta. Postupem let přibývala zkušenost, která se velmi hodila v roce 1991, kdy Radek založil vinařskou firmu v prostorách bývalého sklepního hospodářství Státního statku ve Velkých Pavlovicích. Hned v prvním roce podnikání bylo vyrobeno cca 850 tisíc lahví perlivého vína pod názvem Casius. Následný rok bylo pronajato několik sklepních hospodářství okolních zemědělských družstev, jejich produkci hroznů firma zpracovala pro svou potřebu. Od roku 1992 se perlivé víno již téměř nevyrábělo a výroba přešla na tichá lahvová vína, která jsou z vinařského hlediska tím pravým ořechovým. V roce 1993 firma získala do vlastnictví již zmíněné sklepní hospodářství ve Velkých Pavlovicích a dále pobočku v Hustopečích u Brna, bývalé Vinařské závody Velké Pavlovice, státní podnik. Kapacita obou provozů je více než milion litrů, přičemž středisko v Hustopečích je používáno jako zpracovatelský provoz a pojme cca 850 tisíc litrů vína. Jsou zde též rekonstruované archivní sklepy, kde zraje přibližně 150 tisíc lahví vína. Základna vinařství Radomil Baloun se nachází na středisku ve Velkých Pavlovicích. Sklep a budovy pocházejí z let 1750 a byly postaveny jako panský dvůr Marie Terezie, který pro ni zakoupil její manžel hrabě Esterházi. Samotný sklep, kde ve velkých sudech leží převážně červené víno, má kapacitu 150 tisíc litrů a ve své době sloužil jako tzv. Desátkový, tedy pro odvod desátého dílu vína poddaných své vrchnosti.

V roce 1997 firma začala s výrobou vín tzv. řízené fermentace, což je velmi jednoduše řečeno tepelné ovlivňování veškerých procesů probíhajících při výrobě vína, od sklizně hroznů až po jeho nalahvování. V dalších letech následovaly postupné investice do rekonstrukcí sklepů a budov včetně instalace moderních zařízení. Tento proces bude postupně trvat ještě další léta, neboť majitel firmy sbírá inspiraci a architektonickou zkušenost ve světě, a to obnáší náročnější investice do rekonstrukcí. Vinařství obhospodařuje 30 hektarů dlouhodobě pronajatých vinic v chráněné krajinné oblasti Pálava. Dále bylo na Pálavě v roce 2003-2004 vysazeno 30 hektarů mladých vinic bílé odrůdy Sauvignon, Chardonnay, Tramín červený a Rulandské šedé. V roce 2004 bylo ve Velkých Pavlovicích pronajato 30 hektarů mladých červených vinic, ze kterých bude panenská úroda postupně sklízena v roce 2005 až 2007.

Firma svá vína také každoročně prezentuje na prestižních výstavách vín doma i v zahraničí. Mezi významné tuzemské výstavy patří Valtické vinné trhy, Grand Prix Vinex, Vinum Juvenale, Přehlídka vín Zámek Velké Březno, Víno & Destiláty Praha, Salon vín ČR atd. Zahraniční výstavy jsou například Muvina Prešov, Vinoforum - pořádané v různých částech Evropy, Weinparade Poysdorf v Rakousku, Vinalies Internationalis v Paříži atd. Odměnou za účast na těchto výstavách jsou získaná medailová ocenění vín, ať už červených, bílých nebo růžových. Tato ocenění mají svůj význam hlavně pro potenciálního zákazníka, který se s našimi víny setkává poprvé. Asi za nejvýznamnější ocenění považujeme zlatou medaili pro Sauvignon 2003, získanou na mezinárodní přehlídce vín Vinalies Intenationales v Paříži 2004. Být úspěšný na výstavách vín samo o sobě pro dobrý obchod ještě nestačí, ale je dobrým základem pro oslovení zákazníka. Nejdůležitějším krokem k úspěchu je získání zákazníka, za což majitel firmy považuje vybudování jeho závislosti na chuti našich vín, neboť jsou podmanivá, bez ostrých kyselin, mají odlišný, velmi jemný rukopis, spíše francouzský a čím déle se pijí, tím více chutnají. Každé víno daného ročníku prochází selektivním výběrem a podle výsledku buď je, nebo není zařazeno do řady TOP. Získaná ocenění přitom na jejich zařazení nemají žádný vliv. Tak se například stalo, že téměř všechna vína ročníku 2001 byla zařazena pro kupáže vín základní řady i přes jejich vyšší výrobní náklady. Vína základní řady zásadně neoznačujeme přívlastkem ani oceněními, i když je získala nebo byla přívlastková. Tato vína přitom plně odpovídají konkurenci vín běžně prodávaných v České republice. Co nesplňují, jsou požadavky majitele firmy vzhledem k slabému ročníku, a to je zásadní. Firma musí mít v zásobě dostatek jiných ročníků, aby si mohla dovolit ty slabé z TOP řady vypustit. Tím majitel firmy udržuje své vysoké požadavky na TOP vína a zvyšuje prestiž firmy.

V roce 2004 byla z důvodu přiblížení zákazníkovi otevřena pobočka našeho vinařství Baloun v Praze-Nuslích ve Svatoslavově ulici č.19. Nejedná se o klasickou prodejnu ani vinotéku. Činností pobočky je představovat firmu a její vína potenciálnímu zákazníkovi a mít čas se mu věnovat. Majitel firmy přitom vsadil na chuť našich vín. Pokud by nebyla dostatečně podmanivá, zákazník by jim nikdy nepodlehl, a pak tento styl obchodu nemá smysl. Zkušenost ovšem napovídá, že dříve nebo později se zákazník na jejich chuti stává závislým. Je to vše spojeno s gastronomickým vývojem zákazníka. Svou roli zde sehrává zdravotní stránka vína. Např. po vyšší i méně znatelné síře ve víně bolí hlava, po vyšších kyselinách pálí žáha a trnou zuby. Nemusíme zacházet do extrémů, stačí když z pití vína nemáme ten správný požitek, a pak na něj zanevřeme a přestaneme je pít úplně. Přitom jde jen o to, že jsme špatně zvolili. Málokdo si uvědomuje, že víno je gastronomický produkt jako např. chutně připravené jídlo. U něj nás zajímá kdo jej vyrobil, a k takovému zdroji se neustále vracíme. Většinou bývá také o něco dražší. Restaurace, ve kterých se nevaří chutně, nenavštěvujeme. U vína jsou principy naprosto stejné. Chybná je dále představa, že přívlastkové víno musí být vždy chutnější v porovnání s jakostním, aniž bychom nás zajímalo, kdo je výrobil. Přívlastek je pouze dosažená cukernatost u hroznů, která sice svou roli sehrává, ale pro výsledek je mnohem důležitější schopnost vinaře být dobrým kuchařem. Tedy více chutná jakostní Ryzlink vlašský od dobrého vinaře, než Sauvignon od špatného.

Vinařství Gréger

Vinařství Gréger založili v roce 2005 bratři Michal a Marek Grégerovi z Rakvic .V současné době obhospodařují asi 5 hektarů vinohradů převážně v tratích kolem Rakvic a Přítluk ,trať U Majáku ,Kozí horky ,Trkmansko ... . Vína vyrábějí v menších šaržích, ale co nejpoctivěji tak, aby vytvořili kvalitní, svěží a chutná vína. Roční produkci mají cca 30 000 lahví, ale do budoucna by chtěli, podle vlastních slov, ustálit svoji produkci na počtu cca 60 000 lahví ročně. Při výrobě využívají moderní metody řízeného kvašení, v kombinaci s metodou kvašení na vlastních kvasinkách. Jednotlivé odrůdy jsou zpracovány i s ohledem na vyzrálost a kvalitu.

Vinařství MiToMa

Společnost MiToMa Vrbice, s.r.o., byla založena v roce 1997 jako rodinná firma. Majitel ovšem podnikal ve vinařství a vinohradnictví již od roku 1991 jako fyzická osoba.

„Dlouhou vinařskou tradici v naší rodině nenajdete. Měrou vrchovatou nám však naši předkové předali lásku k venkovu a úctu k půdě. Staletá historie pěstování vinné révy na Vrbici zrodila i náš vztah k vinařství, vinicím a jejich plodům,“ říká o kořenech své profese Antonín Mikulica.

Naše vinařství se nachází v jedné z nejlepších vinařských oblastí a to v oblasti Velkopavlovické, která je vyhlášena produkcí kvalitních odrůdových vín. Zeměpisná poloha Vrbice, klimatické podmínky, ale také půdní složení umožňuje docílit velmi dobrou cukernatost a kvalitu hroznů, především u červených odrůd.

Hned v roce založení jsme začali vysazovat nové vinice za účelem zvýšení zemědělské prvovýroby. V současné době obhospodařujeme 16,6 ha plně rodících vinic. Díky vlastní produkci hroznů jsme schopni zaručit vysokou kvalitu vyráběných vín. Jsme členy Svazu integrované produkce hroznů, který dbá na ekologické pěstování hroznů a výrobu vína a také členy VOC Modré hory. Vína originální certifikace (VOC) jsou specifická tím, že jsou vyrobena z odrůd typických pro daný vinařský region a hrozny pocházejí pouze z pečlivě vybraných vinařských tratí.

Při výrobě i školení vín kombinujeme nejmodernější technologické postupy s tradičními tak, abychom dosáhli co nejvyšší kvality daného ročníku. Zaměřili jsme se převážně na výrobu odrůdových a přívlastkových vín.

Hlavním mottem společnosti je spokojený odběratel, potažmo zákazník, který se k výrobkům našeho vinařství stále vrací. Toho se snažíme docílit nejen svým osobním přístupem k zákazníkům, ale rovněž neustálým vylepšováním své technologie výroby a kvality produkce.

Vinařství Vajbar

Vinařství Vajbar sídlí ve vinařské obci Rakvice, která je součástí velkopavlovické vinařské podoblasti. Vinařský provoz však najdete v nedaleké obci Zaječí. Mezi firemní vinotékou v Rakvicích a výrobou s vlastní vinotékou a degustačním sklepem vede krásná cyklostezka mezi vinohrady.

Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 40 km jihovýchodně od Brna v těsném sousedství Lednicko - Valtického areálu. Bohatá tradice vinařství v obci sahá daleko do historie. Už naši předci věděli, že v katastru obce jsou vhodné klimatické podmínky, ale i půdní složení umožňují docílit velmi dobré vyzrálosti hroznů.

Bronislav Vajbar je klasickým případem vinaře, kterého k vínu přivedli předci. Rodinná tradice pěstování hroznů a výroby vína sahá daleko do historie rodiny. Důkazem toho je i dochovaný rodokmen, ve kterém je zmínka o vinařství už z konce 19.stol. Bronislav tak již od 10 let pomáhal ve sklepě dědovi a otci. Tady se vytvářela láska k půdě i vínu. „Jako kluci jsme se těšili na sbírání hroznů, tenkrát ještě do dřevěných kádí. Těšili jsme se i na šťávu a občas i nějaké to potají vypité deci burčáku. Samozřejmě, mělo to i své stinné stránky – zelené práce, kopání či vynášení réví mě opravdu nebavilo“. Postupem času zjišťoval, že práce na vinici a ve sklepě přináší nejen radost a požitek z vyrobeného vína, ale také finanční profit. V 16 letech vyrobil svých prvních 150 l vína na prodej. Krátce po 18 roku si udělal živnostenský list a začal podnikat ve výrobě vína – zprvu hlavně u sudových vín.

Od roku 1994 se víno stalo jeho hlavním zdrojem obživy. První 3 roky byly krušné, vše se musel sám naučit. Na zahraničních cestách zjistil, že vinaři více než 80% produkce lahvují a prodávají s výraznějším ziskem. To vedlo k rozhodnutí začít vedle již zavedené výroby sudových vín vyrábět i vína lahvová. Jeho rozhodnutí se potkalo se zvyšující se poptávkou trhu po lahvových a později i predikátních vínech u nás. I tady začínal, jak je jeho zvykem, pomalu zkoušet. Nejprve vyráběl 3 roky vína jakostní, zkoušel, co víno v lahvi udělá, jak bude stárnout a reagovat na různé podněty zvenčí.

Pochopitelně, že se postupem času vyvíjela nejen výroba, ale i technologie. Do roku 2000 byly finance směřovány do výsadby vinic, od roku 2000 přicházejí do technologie. Řízené kvašení, pneumatický lis, kvalitní mlýnek se ukázaly ve skokovém nárustu kvality. Proto vylepšování a modernizace technologie pokračovalo i nadále.

Vinařství Michna

Vinařství bylo založeno v roce 2003 a navazuje na třígenerační zkušenosti pěstování révy vinné včetně zpracování hroznů.

Na výměře 5,50 ha jsou pěstovány kvalitní bílé i modré odrůdy. Veškeré práce, jak ve viničním, tak i ve sklepním hospodářství jsou prováděny s cílem dosáhnout nejvyšší kvality hroznů a následně i nejvyšší jakosti vyráběného vína.

Vína jsou vyráběna pouze z vlastních hroznů, u kterých máme zajištěnou prvotřídní kvalitu výchozí suroviny. Specializujeme se na výrobu zvláště jakostních a přívlastkových vín, které jsou lahvovány. Menší část výroby zůstává jako víno sudové.

Vinařství Vladimír Tetur

Nejstarší zmínka o výrobě vína v našem rodě sahá do roku 1620, kdy se již naši předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. U nás tomu není jinak, a proto jsme se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992. Za 24 let svého působení se naše vinařství vyvíjelo od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které jsme vybudovali na zelené louce. A že to neslo samá pozitiva – jednoduchý design, snadná manipulace, bezbariérovost, vše pro zrození našich vín a naši pohodu při práci. Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.

Naše vinice se nachází v katastru Velkých Bílovic v celkovém rozsahu 13 hektarů. Pro výrobu vín nám však hrozny z našich vinic nestačí, proto převážnou část hroznů nakupujeme od stálých dodavatelů z Velkých Bílovic, v menší míře i ze sousedních Velkých Pavlovic. Zpracováváme 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Potrpíme si na odrůdy aromatické, jako je Irsai Oliver nebo Muškát moravský.

Máme rádi jak moderní design, tak moderní technologie. Mošty a vína bílých odrůd jsou po celou dobu výroby uchovávány v nerezových tancích s řízenou teplotou. Nakvášení červených rmutů probíhá v nerezových vinifikátorech. Červená vína leží ve speciální místnosti ve velkoobjemových sudech (5000 litrů) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau a v barrique sudech (225 litrů) od firem Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu.

Vinařství Šilinek

Vinařství jsme založili v roce 1990 a navázali na mnohaletou tradici pěstování révy vinné a výroby vína. Profilujeme se jako rodinný podnik s roční produkcí do deseti vagónů hroznů. Vinice máme ve vybraných viničních tratích na pálavských svazích a tyto se vyznačují vysokým obsahem volného vápna v půdě. Tato skutečnost dává vínům nenapodobitelnou minerální dochuť. Vinohrady máme v programu Integrované produkce. Hrozny jsou zpracovány reduktivní metodou. Po alkoholové fermentaci a vyškolení vína leží, podle typu vína, kolem dvou let v ležáckém sklepě.

V poslední době vinařství v rámci projektu modernizace vinařství, vybudovalo nové křídlo výrobního sklepa s novou lisovnou, která je vybavena nejmodernějšími dostupnými technologiemi. Součástí nového sklepa je i barikové centrum pro výrobu a zrání červených vín. Bílá vína se vyrábějí moderní reduktivní metodou přinášející ovocitá aromata. Červená vína se vyrábějí ve vinifikátorech nejprve studenou macerací bez fermentace a následnou teplou fermentací. Tato vína zrají před lahvováním v klasických i barikových sudech. Jsme tradičními výrobci vín ledových a slámových.

Sběr hroznů provádíme ručně, kombajnovou sklizeň nepoužíváme. Snažíme se tak o maximálně šetrné zacházení s hrozny. Ty převážíme v bedničkách z vinice přímo do zpracovatelského sklepa. Vinný mošt získáváme pneumatickým šetrným lisováním bezprostředně po sklizni. Naše odrůda Pálava byla vybrána jako mateční vinice pro množení. To považujeme za obrovský úspěch a zhodnocení naší dlouholeté práce.

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařská společnost Tanzberg Mikulov byla založena v roce 1999 dr. Vladimírem Železným. Do roku 2006 je tvůrcem vín ing. Jaroslav Gala, v současné době je tvůrcem Zdeněk Tréšek Tanzberg Mikulov se zaměřuje na výrobu jen špičkových přívlastkových vín a jen z Mikulovska Naše kmenová vinice Turold v Mikulově patří k nejvěhlasnějším ve střední Evropě a je známa od 13. století. Patří k vůbec nejstarším registrovaným vinicím na Moravě Historické charisma našeho vinařství má základ v habánských sklepích z rudolfínské doby, v dlouhé a nepřerušené vinařské historii a, kromě jiného, je i místem, kde se poprvé na našem území vyráběl sekt, a to tradiční šampaňskou metodou Tanzberg Mikulov je, kromě jiného, vítězem soutěže TOP DESIGN vína ČR 2002 Tanzberg Mikulov získal, kromě jiného, tituly NEJLEPŠÍ VÍNO ČR 2002 a 2003 a VÍNO ROKU 2004 Tanzberg Mikulov je nositelem Zlaté medaile německého odborného časopisu "Alles über Wein" a držitelem jeho titulu "WINES OF EXCELLENT QUALITY" Vína z Tanzbergu Mikulov jsou pravidelně podávána při přijetí hlav států na Pražském Hradě, při státních svátcích a významných událostech, organizovaných prezidentskou kanceláří Vína z Tanzbergu Mikulov byla po oficiální návštěvě ČR na objednávku dodána na japonský císařský dvůr Vína z Tanzbergu Mikulov jsou nabízena v prestižních restauracích Evropy, kromě jiného jsou trvale na vinném lístku slavné "hvězdné michelinové" restaurace Schwarzer Adler v Německu Vína z Tanzbergu Mikulov se těší prestiži mezi předními evropskými odborníky a vinaři. Připomeňme jen nedávný výrok v tisku Patricka Leflaiva, významného tvůrce burgundských vín z Puligny-Montrachet: "Když jsem v Česku, piji Tanzberg"